7 Ocak 2014 Salı

ADA KARGASINDAN BÜYÜK HİZMET !

ADA KARGASINDAN BÜYÜK HİZMET !

GÖKÇEADALILARIN AKILLARINI SÜREKLİ KURCALAYAN SORUNUN YANITINI BULDUK.

Gökçeada'da herşey değişir fakat değişmeyen "elektirik kesintisidir". Yaz ve kış demeden, ama en çok da kışları, haftanın her günü ama en çok da Pazar günleri sık sık elektirikler kesilir. Şansı olup belediye anonsunu duyanların haberi vardır, haberi olmayanlar da garipsemez çünkü bu bir olağan durumdur Gökçeadada.

Öyle olağandır ki, sanki ülkenin her yerinde böyledir. Sanki elektirik böyle nazlı bişeydir, canı ister gelir ister gelmez.

Gökçeadalı da sormaz bu yüzden, yahu oyun mu oynuyorsunuz ? Üç yüz yıllık teknoloji bu elektrik dediğimiz şey, üç yüz yıllık teknolojiyi bile işler durumda tutamıyorsanız o koltuklarda niye oturuyorsunuz ? diye.

Gökçeadalı soru sormamaya, hesap sormamaya, talep etmemeye alıştırılmıştır sanki. Koyun yerine kona kona bunu kanıksamıştır sanki.

Elektrik İdaresi yetkilileri uyduruk bi neden atar ortaya, "bakım çalışmamız " var diye. Kimse sormaz mı? : " Çağdaş dünyada da elekrik hattı bakımları yapılırken saatlerce elektriksiz mi kalıyor kentler ? Mesela alternatif besleme güzergahları neden yok ? Ya da niye bu kadar çok bakım gerekiyor, hatların kalitesi neden arttırılmıyor ?

İŞTE BÜYÜK HİZMET :

Gökçeadalılar yerine biz araştırdık ve bulduk. Meğer elektrik kesintileri son derece ulvi bir amaca hizmet etmekteymiş. Kasıtlı olarak yapılıyormuş. Malumunuz bu ada dünyanın ilk Citta Slow adası. Kafa kafaya veren idarecilerimiz düşünmüş ve böyle bir güzellik yapmaya karar vermişler. Her Pazar elektrikleri keselim. Böylece esnafların, atölyelerin işleri yavaşlasın ki komşu esnaflarla bi tavla atmaya vakitleri olsun. Evlerde klimalar, sobalar, kaloriferler çalışmasın üşüyen insanlar birbirine yaklaşsın. TVler, bilgisayarlar çalışmasın ki insanlar birlikte vakit geçirsinler. Sözün kısası Elektrik kesik diye sinirlenmeyi bi tarafa bırakın, gülümseyin ve bir kitap okuyun, ya da ailenizle gezmeye çıkın, ya da komşunuzla bi tavla atın.

1 yorum:

  1. Adamıza şimdilik 2 adet rüzgar jenaratörü yetiyormuş ihtiyacı karşılamaya! Yani ,2 direk+2 jenaratör + 2 Büyük pervane...Fakat , sadece adamıza hizmet etmesi şartıyla. Belediyemiz sınırları içinde onca kaçak insaat varken, buna da lütfen göz yumuversın.

    YanıtlaSil