2 Ocak 2014 Perşembe

ŞAHİNKAYA ARAZİLERİNDE NELER OLUYOR ?



Bilindiği gibi Belediye Başkanımız Yücel Atalay Şahinkayalıdır.
Ve yine tüm adalıların bildiği gibi, Belediye işi gücü bırakmış, defalarca Ankaraya koşularak, Şahinkaya tarım arazilerine imar getirmek için uğraşmaktadır.

Bizim de kendilerine bazı sorularımız var ?

1. TC Devleti ve hükümetinin televizyonlarda spotlar da yayınlayarak savunduğu doğru bir yaklaşımı var : Tarım alanlarını yapılaşmaya açmamak. Çünkü geçmiş onyıllarda yapılaşmaya açılan tarım alanları, geriye gelmesi imkansız bir zenginliğimizi, toprağımızı yok ediyor.

2. Gökçeada imar çalışması yapılmasına ihtiyaç var ise, Adanın güney kıyılarında Güzelcekoydan başlayıp Kapıkayaya kadar kilometrelerce tarıma elverissiz arazi mevcuttur.

3. Öyleyse neden inatla Şahinkaya arazilerine imar getirilmeye uğraşılıyor ?

4. Belediye başkanı kendisinin ve akrabalarının arazileri olan bir alanda emlak rantı yaratmak için devlet ve hükümet politikalarını bile delmeye çalışacak ölçüde çaba göstermesinin gerekçesini açıklasın ?

5. Bu imar çalışmalarının yapılabilmesi için oradaki arazi sahiplerinin ödemesi gereken ciddi bir meblag tutan paranın belediye bütçesinden ödendiği ya da ödenmesinin planlandığı söylentileri doğru mudur ?

6. Henüz ortada imar gelmiş bir alan bile yokken. Bir tek konut ve arsa yokken boş tarlalara İçme suyu şebekesi çekilmiştir. Bu şebeke kim tarafından nasıl finanse edilmiştir ? Belediye işçileri çalışmış mıdır ?

7. Yine boş tarlalara şehir cereyanı vermek üzere devasa bir trafo konulmuştur ? Bu trafoyu kim finanse etmiştir ?

Soru sormak Gökçeadalıların hakkıdır. Yanıt vermek yerine tepki gösterilmesi ise birşeylerin gizlendiği düşüncemizi güçlendirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder